<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1644254859197510&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Luft/luftvärmepump och uterum? Ja tack!

Av Anders Birgersson, 12 juli 2016

luftluftvärmepump i uterumOm du är en av alla som drömmer om att förlänga sommaren med ett varmt och ombonat uterum ska du läsa vidare. Det finns nämligen många fördelar med att installera en luft/luftvärmepump i den här typen av utrymmen.

Inte för varmt, och inte för kallt.
Den största vitsen med en värmepump i uterummet är att du får fullständig kontroll över klimatet. Under tidig vår eller sen höst när det är kallt ute håller du enkelt uppe värmen till en låg kostnad. Och tvärtom när sommaren är som varmast. Då kan du låta värmepumpen kyla uterummet så att du aldrig behöver kompromissa med komforten.

Underhållsvärme, 10°C.
Med funktionen underhållsvärme kan du också välja att hålla en något lägre temperatur över vintern, vilket sänker energiförbrukningen samtidigt som det ändå är varmt nog att förvara utemöbler och dynor utan risk för fukt- eller köldskador. Att det är varmt i uterummet året om ger dig också möjligheten att övervintra växter.

Isoleringen påverkar energiförbrukningen.
Det är viktigt att ditt uterum är välisolerat för att värmepumpen ska fungera effektivt. Ju sämre isolerat uterummet är, desto högre effekt behöver du ha på värmepumpen. Om ditt uterum inte har isolerat golv och tak bör du åtgärda det innan du installerar värmepumpen.

Läs mer om luft/luftvärmepumpar i vårt blogginlägg ”Luft/luftvärmepumpens ABC.”

Anmäl dig till vår mejllista, så missar du inga blogginlägg.PRENUMERERA NU!

 

Intresseområden: Att välja värmepump, Luft/luftvärmepump, Värmepump

Anders Birgersson

Anders är Produktchef och har även koll på alla siffror med mer än 15 års erfarenhet av IVT Värmepumpar.
Detta visste du inte om Anders:
På fritiden tar han gärna en tur med båten på sjön Sommen med sin familj.

Prenumerera

Följ oss

Populära artiklar